Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme

Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme (AR), ürün veya hizmetlerinizin AR platformları için yeniden tasarlanması ve son kullanıcıya ulaşıncaya kadar geliştirilmesi hizmetlerini kapsar. Gelişen teknolojiler sayesinde hedef kitlenize çok daha ilgi çekici bir yöntem olan artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla ulaşabilirsiniz. Günümüzde e-ticaret sitelerinden fiziki mağazaya sahip üreticilere kadar pek çok firma bu yeni nesil pazarlama stratejisini kullanmakta.

Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme sayesinde sanal gerçeklik gözlükleri, mobil uygulamalar veya görüntüleme cihazlarından faydalanarak sıra dışı bir pazarlama modeline geçiş yapabilirsiniz. Örneğin potansiyel müşterileriniz sadece telefon kameralarını bir ürüne doğrulttuklarında onlara tanıtım filmi izletebilir; ürünün üç boyutlu modellemesini 360° incelemesini gösterebilirsiniz. AR platformunun sunabileceği özellikler, hayal dünyasının genişliğiyle eş değer olabilecek kadar çeşitliliğe sahip.

Artırılmış Gerçeklik Nedir?

Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality), gerçek hayattaki nesne ya da ortamların bilgisayar sistemleri tarafından dizayn edilmiş sanal öğelerle zenginleştirilmesidir. Diğer bir ifadeyle tamamen sizin istediğiniz özelliklerle donatılan yarı gerçek yarı sanal bir görüntü sunar. Herhangi bir kamera aracılığıyla sisteme tanımlanan bir objenin görüntülenmesi bilgisayar ortamında hazırlanan görüntüyle gerçek görüntünün birleştirilmesi AR platformların çalışma mantığını oluşturur.

Bir örnekle açıklamak gerekirse, akıllı telefon kameranızı marketten satın aldığınız süt kutusuna doğrulttuğunuzu düşünün. AR uygulaması telefon kameranıza satın aldığınız sütün üretim tarihi, içindeki bileşenler, fiyatı gibi pek çok bilgiyi ekranda gösterebilir. Hatta firmanın reklam filminin kameranızda gösterilmesini sağlayabilir.

Augmented Reality Hangi Bileşenlerden Oluşur?

Bir AR platformunun oluşturulması için:

  • Algılayıcı sistem bileşeni
  • Yazılımı çalıştıracak işlemci
  • Snal öğelerin görüntüleneceği ekran

yeterlidir. Tüm bu bileşenlerin çalışabilmesi içinde hem tasarım hem de yazılım altyapısının oluşturulması gerekmektedir. Artırılmış gerçeklik içerik, etkileşim, teknoloji, fiziksel materyal veya ortam ile katılımcıların bir araya gelmesiyle kullanılır. Sonuç olarak:

  • AR platformuna taşınan bir içerik
  • Bu içeriği AR platformuna taşıyacak etkileşim veya teknoloji
  • AR içeriğinin kullanılmasını tetikleyecek bir materyal veya ortam
  • İçeriğe ulaşmak isteyen kullanıcılar

artırılmış gerçeklik platformununun kendisidir. Algılayıcı sistem gerçek dünyadan aldığı veriyi işlemciye gönderir. İşlemci alınan veriyi işleyerek istenilen görüntünün ortaya çıkarılmasını sağlar. Görüntüleyici ekran vb. teknolojilerle de kullanıcılarla buluşması sağlanır. AR teknolojisi gözlük, akıllı telefon, TV, monitör gibi ürünlere entegre olarak çalışabiliyor.

Sanal Gerçeklik Yazılım Geliştirme

ar ne demek?

- AR Artırılmış Gerçeklik ifadesinin İngilizce karşılığı olan "augmented reality" baş harflerinden elde edilen kısaltmadır.

augmented reality nedir?

- Artırılmış gerçeklik anlamına gelir ve gerçek ile kurgu tasarımların birleşmesiyle elde edilen görünümlere denmektedir.

artırılmış gerçeklik geliştiricisi kimdir?

- Artırılmış gerçeklik geliştiricisi 3D modellemelerle veya info box olarak tasarlanan sanal öğelerin istenilen yazılım alt yapısıyla
 planlanan cihazlarda çalışmasını sağlayan geliştiricilerdir.

 Artırılmış Gerçeklik Hangi Sektörlerde Kullanılabilir?

Augmented Reality yaşantımızdaki tüm ortam veya mekanlarda kullanılabilir. Bu yüzden kullanım alanları hayal gücümüzle eşdeğerdir. Günümüzde hayata geçirilen projelere baktığımızda; fiziki mağazaya sahip ticari işletmelerin ürünlerini sanal dünya ile birleştirilmiş tanıtımlarla sunduğunu görmekteyiz. Global oyuncak üreticisi Lego’nun akıllı telefon kameralarının oyuncak kutusuna tutulduğunda; oyuncağın 3D modellemesini göstermesi buna örnek gösterilebilir.

SEO, SEM, Web Tasarım

Sanat galerileri bile artık durağan bir sergi olmaktan öteye geçerek bir tablo veya fotoğrafa kameranızı yönelttiğinizde eserin baştan sona çizim aşamalarını; fotoğrafın video formatını görüntüleyebiliyor. Diğer bir örnek olarak giyim mağazaları ayna üzerinden satışa sunulan herhangi bir ürünü sizin görüntünüze ekleyerek sanal ortamda deneyebilmenizi sağlayabiliyor. Satın alacağınız mobilyanı oturma odanızda nasıl görüneceğini bile evinize taşımadan görmeniz mümkün.

Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme
Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme

Artırılmış Gerçeklik Yazılım Geliştirme

Gelecekte sanal gerçekliğin standart bir hizmet veya pazarlama formatı halini alacağından bahsedebiliriz. MGA Bilişim, proje fikirlerinizden ticari kullanımlara kadar geniş bir alanda yazılım çözümleri geliştirmeniz ve bu yazılımlarda görüntülenecek AR platformunun tasarımı konusunda hizmet vermektedir. Sizin için neler yapıyoruz?

  • AR dışı ortamlardan AR platformuna yazılım taşıma
  • AR ürünü için DevOps yönetimi
  • Artırılmış gerçeklik ortamları için 3 boyutlu tasarım

Ürün veya hizmetlerinizin artırılmış gerçeklik ile buluşmasını sağlamak; pazar payınızı genişletmek için profesyonel ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.