Web Tasarımı ve Kodlama, gelecek vadeden meslekler açısından potansiyeli yüksek bölümlerden biridir. Web tasarımı ve kodlama günümüzün vaz geçilmez ihtiyaçlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple, bu alanlara ilgisi olan öğrencilere farklı eğitimler verilmektedir.
Web Tasarımı ve Kodlama eğitimlerinin amacı bu alanlarda ihtiyaç duyulan nitelikli insan seviyesine getirmektir. Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan, gözlemleyen, bunların güvenirliğini ve kullanılabilirliğini destekleyerek, programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlamayı planlayan kişiler yetiştirmeye yardımcı eğitimler verilir.
Web Tasarımı ve Kodlama Eğitimi
Temelden başlayarak bir web sayfası tasarlamak istiyorsanız bu süreçte eğitimli olmanız gerekmektedir. Bu eğitimi ise web tasarımı ve kodlama eğitimleri ile sahip olabilirsiniz. Peki bu eğitimlerde neleri öğreneceğiz? Birkaç göreceğiniz eğitimleri sizlere madde halinde açıklayalım;
- Web tasarımı yapmak için gereken temel kavramlar
- HTML ve CSS işaretleme dillerinin kullanım şekilleri
- Kodlama yapma teknikleri
- Tarayıcıların etkin kullanımı eğitimi
- Tarayıcı geliştirme alanlarında kullanılabilecek çözüm önerileri
- HTML ve CSS kullanılarak nasıl projeler hazırlanacağı
Bunun dışında benzer farklı eğitimlerde alacaksınız. Her eğitim kurumları farklı eğitim süreçlerini kullanmaktadır.
AÖF Web Tasarım ve Kodlama Dersleri
AÖF 2 yıllık ön lisans bölümüdür. Güz ve bahar olmak üzere toplam 4 dönem eğitim verilmektedir. Bu bölümde ortalamanız 2.00 ve üzerinde olursa mezun olabilirsiniz. Okuduğunuz bölüm ile ilgili farklı birden çok ders alacaksınız. Bunlardan birkaçı şu şekildedir;
- Yarıyıl (Güz Dönemi) zorunlu olan dersler;
- Temel Bilgi Teknolojileri
- Görsel Estetik
- Bireysel İş Hukuku
- Medya ve İletişim
- Kullanıcı Deneyimi Tasarımı
- Bilgi Toplumu ve E-Devlet
- Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi
- Yabancı Dil
Bu şekilde sıralayabiliriz. Alttan dersiniz olamaması için toplam sekiz dersten geçmeniz gerekmektedir.
- Yarıyıl (Bahar Dönemi) zorunlu olan dersler;
- Temel Bilgi Teknolojileri 2
- Bilişim Hukuku
- Yeni İletişim Teknolojileri
- Marka ve Yönetimi
- Pazarlama İletişim
- Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği
- Sosyal Ağ Analizi
- Yabancı Dil 2
Olarak sıralayabiliriz fakat alttan dersiniz var ise geçen dönemden kalan dersi vermeniz gerekmektedir.
- Yarıyıl (Güz Dönemi) zorunlu olan dersler;
- Girişimcilik ve İş Kurma
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Türk Dili
- İçerik Yönetim Sistemleri
- Web Yayıncılığı
- Web Okuryazarlığı
- Web Tabanlı Kodlama
- Görsel Web Tasarımı
Bunların dışında seçmeli derslerde dahil olabilir.
- Yarıyıl (Bahar Dönemi) zorunlu olan dersler;
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2
- Türk Dili 2
- Öğrenme Yönetim Sistemleri
- Web Yayıncılığı Araçları
- Web’ de Telif Hakları ve Etik
- Web Tasarımı Satış ve Pazarlama
- İnternet Tabanlı Programlama
- Web Grafik Tasarımı
Alacağımız derslerdir. Bu 2 yıl seçmeli derler ile ders sayınız değişebilmektedir. Fakat bu listelediğimiz dersler zorunlu derslerdir. Zorunlu olan bu dersleri almanız gerekmektedir. Başka bir üniversiteden geçiş yaparak okuyorsanız muaf olan derslere sahip olabilirsiniz.
Web Tasarımı ve Kodlama DGS
Dikey geçiş sınavı olan DGS, 2 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olan adayların 4 yıllık bölümlere geçiş yapmasını sağlayan bir sınavdır. ÖSYM tarafından yapılan bu sınav, DGS puan türlerinden elde ettikleri puan tercih edecekleri puan türüne eşit ya da geçmesi gerekmektedir. Bu makalede ise 2 yıllık web tasarımı ve kodlama bölümü mezunları DGS ile hani bölümlere geçebileceklerini yazacağız. DGS ile geçilebilecek 4 yıllık bölümler;
- Bilgisayar Bilimleri
- Bilgisayar Mühendisliği
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
- Grafik Tasarım
- Grafik Tasarımı
Bunlardan oluşmaktadır. Bu örgün eğitim dışında web tasarımı ve kodlama bölümünden mezun olanlar maliye, iktisat, kamu yönetimi, işletme, uluslararası ilişkiler gibi benzer birçok bölümlere de geçiş sağlayabilirler. Web tasarımı ve kodlama bölümünden mezun olan öğrenciler bu bölümlere istenilen yerleşim puanlarına sahip olmaları gerekmektedir.
Web tasarımı ve kodlama mezunlarının girebileceği bölümlerin DGS puan türlerini listelemek gerekirse aşağıdaki gibi
- Bilgisayar Bilimleri; Sayısal puan türüne sahip olmak
- Bilgisayar Mühendisliği; Sayısal puan türüne sahip olmak
- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği; Sayısal puan türüne sahip olmak
- Grafik Tasarım; Eşit ağırlık puan türüne sahip olmak
- Grafik Tasarımı; Eşit ağırlık puan türüne sahip olmak
Elde etmeniz gereken puan türleri bu şekilde olmak zorundadır.
Ankara Web Tasarımı ve Kodlama
Web tasarımı ve kodlama eğitimi için temel bilgisayar bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Eğitim amaçlarından birisi, kişisel ve kurumsal siteler yapmak isteyenlere yönelik görsel ve yazılı eğitimler ile görsel tasarım teknikleri sayesinde web sitesinin etkin bir şekilde kullanılmasıdır.
Web tasarımcısı, bir web sayfasının tasarlanması, güncellenmesi ve yönetiminden sorumludur. Ayrıca günümüzde web sayfası tasarlayanlar, web programcılığı eğitimi alarak web tabanlı programlar geliştirmektedir. Bu eğitimler 2 seviyeden oluşmaktadır. Temel eğitimler ve ileri düzey eğitimler ile uygulanmaktadır. Temel düzeydeki eğitimler ile statik web sitesi yapımını kolaylıkla başarabilirsiniz. İleri düzey eğitimler ile dinamik yapılı ve veri tabanı bağlantılı bir site yapabilirsiniz. Bu eğitimler sayesinde web ajanslarında iş imkânı bulabilirsiniz.
MGA Bilişim olarak Ankara da bu eğitimleri sizlere sunmaktayız. Eğitimlere temel bilgisayar bilgisi olan ve gelişen internet sektörüne ilgisi olan tüm öğrenci adayları başvurabilir. Web tasarımı ve kodlama eğitimlerinden sonra kursiyerler, kendi işlerine sahip olabilirler ya da home Office ve freelance çalışabilirler.
MGA Bilişim olarak, profesyonel eğitimci kadromuz ile size en uygun eğitimleri vermekteyiz. Bu sayede kursiyerlerimiz eğitim süreci sonunda aldıkları belgeler sayesinde iş imkânı bulabilmektedir. Eğitim ile ilgili soru ve görüşleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.